Élsportolói ösztöndíj

A Kaposvári Egyetem 12 hallgatójának ítélték oda idén az élsportolói ösztöndíjat. A koronavírus-járvány miatt az ünnepélyes átadó ugyan elmaradt, de az érintettek már megkapták oklevelüket és a pénzügyi támogatást is. Intézményünk és Kaposvár városa 4 millió forinttal segíti a fiatal sportolók karrierjét.

unisport 1900

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség 2019 szeptembere óta készíti a sport, egészség és életmód online kiadványát legfőképpen az egyetemi hallgatók számára kéthetente, mellyel szeretnék növelni a felsőoktatásban tanulók sport, illetve testmozgás iránti elköteleződését valamint az egészségtudatos életmód iránti érdeklődését.

A KE csapatai is futottak a Farsangi Félmaratonon

Szép sikert ért el a Kaposvári Egyetem női váltója a KOMÉTA 10. Futófarsangon, nagyszerű versenyzéssel a harmadik helyet szerezték meg kategóriájukban. Intézményünk négy csapattal képviseltette magát a megmérettetésen.

A sportkiválóságokat köszöntötték

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban helyezést elért hallgatókat köszöntötték hétfőn, a Kaposvári Egyetemen. Az eseményen Prof. Dr. Kovács Melinda rektor kiemelte: a díjazottak példaként szolgálnak társaik előtt, hiszen az egyetemi évek alatt nemcsak tudásukat gyarapítják, hanem a mozgás, a sport mellett is elkötelezik magukat.

Egyetemünk pompon csapata buzdítja a Diamant-lányokat

A jövőben már nemcsak az egyetemi sportcsapatokat, hanem az Extraligás I. MCM Diamant Kaposvár női röplabdacsapát is buzdítják majd a Kaposvári Egyetem pomponlányai. Az erről szóló megállapodást a napokban írták alá a kampuszon.