Óriási sportdiplomáciai sikert ért el a Kaposvári Egyetem Testnevelési és Sportközpontja azzal, hogy hivatalos MEFOB versenyként bonyolíthatja le, mint társrendező az MH 64. Boczonádi Szabó József Logisztika Ezreddel együtt a Deseda tó körzetében megvalósításra kerülő félmaratoni versenyt.

KE Egyetemi Vízitábor a Desedán

A Kaposvári Egyetem Testnevelési és Sportközpont szervezésében 2020. június 22-25. között került megrendezésre a hagyományos egyetemi vízitábor, a COVID-19 miatt új helyszínen, a kaposvári Deseda tavon.

5vös 5km online nemzetközi futóverseny

Húsz évvel ezelőtt rendezték meg először Horváth Ákos fizikus, az ELTE TTK Atomfizikai Tanszék docensének kezdeményezésére az Eötvös Lorándról elnevezett különleges futóversenyt, az 5vös5km-t. Az egyetemi kampuszon félévenként megrendezett verseny célja az egyetemi polgárok megmozgatása egy olyan távval, mely a kezdők számára egy elérhető kihívás, a rendszeresen futóknak pedig felkészültségük felmérésének biztosítása, egyben a közös futás ünnepe.

Élsportolói ösztöndíj

A Kaposvári Egyetem 12 hallgatójának ítélték oda idén az élsportolói ösztöndíjat. A koronavírus-járvány miatt az ünnepélyes átadó ugyan elmaradt, de az érintettek már megkapták oklevelüket és a pénzügyi támogatást is. Intézményünk és Kaposvár városa 4 millió forinttal segíti a fiatal sportolók karrierjét.

unisport 1900

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség 2019 szeptembere óta készíti a sport, egészség és életmód online kiadványát legfőképpen az egyetemi hallgatók számára kéthetente, mellyel szeretnék növelni a felsőoktatásban tanulók sport, illetve testmozgás iránti elköteleződését valamint az egészségtudatos életmód iránti érdeklődését.