mefob roplabdaA női és a férfi egyetemi röplabda csapatunk is magabiztos győzelemmel kezdett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Röplabda Bajnokság negyeddöntőinek első mérkőzésén.

A lányok Budapestre utaztak Faludy András csapatvezető kíséretében és a Corvinus Egyetem csapatával mérkőztek meg április 19-én este. Kiemeltként - az előző tanévben ezüstérmesként zárt a csapat – a legjobb nyolc között kapcsolódott a küzdelmekbe a gárda és nem sok kérdést hagyott a visszavágóra, 3:0 arányban sikerült nyerni. A kezdőcsapat összeállítása: Horváth Alexandra csapatkapitány, Hanusz Réka, Koczka Adrienn, Rák Rebeka, Sólyom Beatrix, Szivós Ildikó Zsuzsanna. Csereként szóhoz jutott Duduka Ingrid, Koltai Emese, Tóth Eszter és Pintér Zsanett libero.

A fiúk címvédőként a KE Kiscsarnokában (csapatvezető: Szerb György, szakmai segítő: Dr. Kiss Zoltán) fogadták a Budapesti Gazdasági Egyetem Csapatát. A kezdő hatosban Bögöly Gábor csapatkapitány, Kalmár Ákos, Keen Cameron, Kulcsár Adrián, Tóth István és Hegedűs Balázs kapott helyet, csereként Szerb Bence játszott. Az együttes időnként nagyszerű támadásokat vezetve, Keen Cameron védhetetlen nyitásainak és a Kalmár-Kulcsár páros kitűnő blokkjainak köszönhetően 3:0 arányban győzött.

A két nagyarányú siker előrevetíti annak a lehetőségét, hogy mindkét csapatunk ismételten bejut a MEFOB négyes döntőjébe, a Final Four-ba.

További sikeres szereplést kívánunk csapatainknak!