04
2018. április 19-én került megrendezésre a Kaposvári Egyetemen a 11. Képzés és Gyakorlat Nemzetközi Neveléstudományi Konferencia, amelyen a Sport Iroda és Létesítmény Központ (SILK) három oktatója is tartott előadást.

 

A konferenciát Prof. Dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora nyitotta meg, majd a délelőtt folyamán plenáris előadásokra került sor. Délután 12 szekcióban folytatódott a program. Oktatóink a „Kutatások és jó gyakorlatok a pedagógia mindennapjaiban - Testi és egészséges életmódra nevelés” elnevezésű szekcióban tartották meg előadásokat. A szekció társelnöke Dr. Kiss Zoltán egyetemi adjunktus kollégánk volt. Két vendégelőadó után először Dr. Szabó Eszter a SILK egyetemi adjunktusa „Atletikus képességek és testalkati mutatók kisiskolás gyermekeknél” címmel mutatta be kutatásának eredményeit, melyet keszthelyi általános iskolákban végzett. Szerb György a SILK igazgatója kaposvári általános iskolákban folytatott vizsgálatokat, ezek összegzését „A mindennapos testnevelés megvalósítása az 1–4. osztályban kaposvári példán keresztül” című előadásában prezentálta. A szekciót Dr. Kiss Zoltán a SILK egyetemi adjunktusa zárta „Tanítójelöltek testneveléssel kapcsolatos szemlélete egy összehasonlító vizsgálat tükrében” című bemutatójával.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Hallgatói szekcióban Jakab Gabriella és Borsi Bence (előadásuk címe: Differenciálás a labdajátékos testnevelés órán a 3–4. osztályban), valamint Fodor Szabina és Zsámbok István (előadásuk címe: A testnevelés órák hatékonyságának mérése 5–6. osztályos tanulók körében az atlétika tanítási egység alatt) is sikeresen mutatták be sport témájú prezentációikat.

 

Munkatársainknak és hallgatóinknak további eredményes kutatómunkát kívánunk!