20180509 sarkanyhajo

Nagyszerű időjárási körülmények között, verőfényes napsütésben rendezte meg a Sport Iroda és Létesítmény Központ, a KE-llemes Sárkánykupa sárkányhajós versenyt a Desedán, 2018. április 27-én.

 

A megmérettetésre 8 csapat nevezett, akik minden futamban 200 méteres távot teljesítettek. A hajók 10 fős legénységgel, egy-egy kormányossal és dobossal kiegészülve két négyes csoportban kezdték meg az erőpróbát, majd ezután került sor a helyosztókra. Az indulók között köszönthettük a GTK oktatói és hallgatói csapatát, az AKK és a PK hallgatói együtteseit, az öregdiákokat, a KE külföldi hallgatóiból verbuválódott alakulatot, vendégként a Pécsi Tudományegyetem külföldi hallgatóit és nem utolsósorban a SILK-AKK-Kancellária oktatói válogatottját. A párbajokban óriási küzdelmeket láthatott a közönség, volt hogy csupán néhány centiméter döntött az elsőségről. A döntőt az AKK hallgatói vívták a SILK-AKK-Kancellária oktatói válogatottjával és izgalmas csatában a Sport Iroda győzedelmeskedett.

A bronzérmet az öregdiákok szerezték meg, megelőzve a Pedagógia Kar hallgatói együttesét. Ötödikek lettek a Gazdaságtudományi Kar hallgatói, hatodik helyen a GTK oktatói végeztek. A hetedik helyet szerezték meg a KE külföldi hallgatói, nyolcadik pedig a PTE vendégcsapata lett. A kiváló hangulatú versenyt hagyományteremtési céllal rendezte a SILK, a következő sárkányhajós összecsapásra még több csapatot várnak a szervezők.

A résztvevőknek gratulálunk!