Ösztöndíj a Kaposvári Egyetem élsportolóinak

Egyetemünk 12 hallgatója vehette át élsportolói ösztöndíját, szerdán a Rektori Tanácsteremben. Ez alkalommal több mint 5 és fél millió forintos támogatásban részesültek a sikeres fiatalok.

Röplabdában, kosárlabdában, atlétikában, lábteniszben és lovassportágakban bizonyítottak azok a hallgatók, akik szerdán élsportolói ösztöndíjban részesültek. A jelenlévőket az esemény szervezője Szerb György a Kaposvári Egyetem Sport Iroda és Létesítmény Központ igazgatója köszöntötte. Mint elhangzott az egyetem és Kaposvár városa korábban egy 4 millió forintos alapot hozott létre, hogy ezzel segítse a tehetségek szakmai – és sportkarrierjét. A Kaposvári Egyetem vezetése úgy döntött, hogy felülről nyitottá teszi a keretet, így ezúttal összesen 5 millió 665 ezer forinttal segítették a hallgatókat.

Az eseményen Prof. Dr. Szávai Ferenc arról beszélt: a Kaposvári Egyetem elkötelezett a sport mellett, a cél, hogy az itt tanuló fiatalok legalább fele rendszeresen mozogjon. Hozzátette: az élsportolók rengeteget adtak az egyetemnek, versenyeket nyernek, ezáltal öregbítik az intézmény hírnevét.

Szita Károly polgármester úgy fogalmazott: köszönet illeti az egyetemet, hogy olyan környezetet, körülményeket teremt, amely lehetővé teszi a hallgatók számára a profi sportolást. Emellett fontosnak nevezte, hogy egy élsportoló a fizikuma mellett az elméjét is pallérozza.

Dr. Borbás Zoltán kancellár zárszavában arról beszélt: az egyetem megteremtette az ösztöndíj anyagi hátterét, ám az igazi nyertes maga Kaposvári Egyetem, hiszen a díjazottak ezt az intézményt választották. A sportolók pedig a 21. század egyik legfontosabb értékére hívják fel a figyelmet, arra, hogy érdemes dolgozni, mert a befektetett munkának meglesz az eredménye. Ez pedig példa az egész társadalom számára – zárta gondolatait a kancellár.

 

Díjazottak:

BENCE BALÁZS, Lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki BSc, lovastorna
BOGDÁN BENEDEK, Pénzügy és számvitel BSc, kosárlabda
BÖGÖLY GÁBOR, Pénzügy és számvitel BSc röplabda
HARSÁNYI ÁDÁM, Kereskedelem és marketing BSc, lábtenisz
HOCK GERGŐ JÁNOS, Pénzügy és számvitel BSc, kosárlabda
HORVÁTH ALEXANDRA, Pénzügy és számvitel BSc, röplabda
KALMÁR ÁKOS, Pénzügy és számvitel BSc, röplabda
KEEN CAMERON ILLÉS, Kereskedelem és marketing FOSZK, röplabda
KOCSIS ZALÁN, Kereskedelem és marketing BSc, kosárlabda
KULCSÁR ADRIÁN, Kereskedelem és marketing FOSZK, röplabda
ROHR MÁTÉ, Lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki BSc , fogathajtás
SZÉKÁCS MÁTÉ, Állattenyésztő mérnöki BSc, atlétika