Atlétika OB: Sérülten is nagyszerű eredmények

Kiválóan szerepelt Székács Máté az Agrár- és Környezettudományi Kar hallgatója a közelmúltban lezajlott versenyeken. Magyarország Utánpótlás Atlétikai Bajnokságán hármasugrásban sérült bokával is győzni tudott, távolugrásban 2. lett, a Felnőtt Atlétikai Bajnokságon pedig a 4. helyet szerezte meg hármasugrásban.

 

2018. június 9-10-én rendezték meg Székesfehérváron az Utánpótlás Bajnokságot, ahová Máté esélyesként érkezett hármasugrásban. Biztonsági ugrásokkal kezdett, de a 4. sorozatban bokasérülése ellenére is sikerült kitűnő 15 méter 4 centiméteres eredménnyel új egyéni csúcsot elérnie. A két utolsó sorozatban már sem ő, sem ellenfelei nem tudtak javítani, így megszerezte a magyar bajnoki címet. Fölényére jellemző, hogy több mint fél méterrel előzte meg a 2. helyezett atlétát. Másnap került sor a távolugrásra, ebben a számban Máté előzetesen nem számított favoritnak. Több belépett ugrás után a 4. sorozatban 692 centiméterre repült, amivel kellemes meglepetésre ezüstérmes lett.


Június 24-én következett a Felnőtt Országos Bajnokság. Hallgatónk hármasugrásban nevezett és a friss egyéni csúcsával egyből a felnőtt ranglista második helyéről indult, éremeséllyel. Sajnos a sérülése továbbra is akadályozta, de Máté jól küzdött és 14 méter 81 centiméterrel, a dobogótól mindössze 7 centivel elmaradva a 4. helyet tudta megszerezni. Ez az eddigi legjobb felnőtt bajnoki eredménye.


Gratulálunk hallgatónknak és további sikereket kívánunk!