Horváth AlexandraSportág: Röplabda

Életkor: 29 éves

Kar: Gazdaságtudományi Kar

Szak: Pénzügyi és számviteli szak

Sportolói életpálya rövid bemutatása:
A röplabda alapjait Nagy Zoltántól tanultam meg Nagybajomban 8 évesen. Itt értem el első komolyabb eredményeit: amatőr diákolimpiai bajnok lettem és lehetőségem volt Bécsben nemzetközi versenyen 2. helyezést elérni. Az általános iskolát követően gimnáziumi éveim alatt Kaposváron folytattam a pályafutásomat, a felnőtt csapatban is játszhattam már. Sokat köszönhetek akkori edzőimnek: Simonné Kutas Zita, Halász Márta, Mészáros Péter, Gubik János edzőknek. Több szép korosztályos eredményt értem el a csapattal: Serdülő bajnokságban 2. hely, Ifjúsági bajnok, Junior 2. hely és ekkor értük el a kaposvári női röplabda csapat legjobb eredményét az 5. helyet az NB1 bajnokságban, melynek köszönhetően a Budapesti Sport Egyesületbe (BSE) hívtak játszani. Az eredményeimnek köszönhetően ifjúsági és felnőtt B válogatott is voltam. 4 évet töltöttem a BSE csapatában, mely során megtapasztaltam milyen magyar bajnoknak és magyar kupagyőztesnek lenni. 2012-ben az UTE- csapatában folytattam a pályafutásomat, majd az ott eltöltött két év játék után ismét Kaposvárra tértem haza, és itt röplabdázom most.

Eddig elért legjobb eredmény (időpont, helyszín, versenyszám):
3X Magyar Bajnok, BSE csapatában (2009,2010,2011), röplabda
2X Magyar Kupa Győztes, BSE csapatában (2010,2011), röplabda
MEFOB Bajnokságban 2. hely, Kaposvári Egyetem (2016)

Jövőbeni tervek, célok:
A röplabda terén szeretném kihozni magamból a legtöbbet és ezáltal a csapat hasznos tagjává válni, hogy elérjük a csapat célunkat, év végén az 5. helyért játszani.
Magánéletben pedig szeretném elvégezni az egyetemet és a szakmában elhelyezkedni, és minél több és hasznosabb tudást sajátítsak el a munkában.