Kalmár Ákos Sportág: Röplabda

Életkor: 20

Kar: Gazdaságtudományi Kar

Szak: Pénzügy és számvitel

Sportolói életpálya rövid bemutatása:

  • Hobbi kosárlabda és tenisz a szülővárosomban 3 évig
  • Hobbi szinten röplabdáztam Gödöllőn bő évig, ahonnan Dunaújvárosba kerültem. Itt 4 évig röplabdáztam, és megszereztem valamennyi lehetséges korosztályos és diákolimpiai aranyérmet. Innen kerültem tavaly nyáron a Fino Kaposvárba ahol idén elhódítottuk a magyar bajnokság 1. helyét

A korábban kosárlabdázóként kezdő 201 centiméter magas „óriás” tehetségére nagyon gyorsan felfigyeltek. Néhány hónap után már a korosztályos válogatottba is meghívta őt Kelemen István, aki aztán a Dunaferr csapatához igazolta, ahol aztán bemutatkozott a felnőtt bajnokságban és tavaly aranyérmet szerzett a juniorok között.

Eközben azért gyökereihez sem lett hűtlen: a Gödöllői RC két éve megalapított strandröplabda szakosztályának első igazolt férfi versenyzője lett, s már abban az évben és tavaly is a negyedik helyen végzett a korosztályos országos bajnokságon, 2015-ben pedig ezüstérmet szerzett az Eötvös Kupán.

Tavaly nyáron igazolt a Fino Kaposvár teremcsapatához, s a Magyar Kupában a negyedik helyen végzett, a bajnokságban pedig felért a csúcsra, ráadásul a döntő első és harmadik mérkőzésén a kaposváriak legjobbja volt.

Eddig elért legjobb eredmény (időpont, helyszín, versenyszám):
Magyar bajnok (2017.04.04)
Serdülő, ifjúsági, junior korosztályos magyar bajnok (összes lehetséges korosztály)

Jövőbeni tervek, célok:
Külföldi sportkarrier elérése, és pénzügy számvitel diploma megszerzése