Kocsis Zalán Név: Rohr Máté

Sportág: Fogathajtó

Kar: Agrár és Környezettudományi Kar

Szak: Lótenyésztő Lovassportszervező Agrármérnöki Szak

 

Sportolói életpálya rövid bemutatása:

Rohr Máté vagyok, a Kaposvári Egyetem Lótenyésztő lovassportszervező agrármérnöki szak III. évfolyamos hallgatója, és a Lovasakadémia SC aktív versenyzője. Tolnán élek a családommal, valamint itt vannak a versenylovaim is. 8 éves koromban kaptam az első lovamat, ami elindított ezen a pályán. Eleinte junior póni kettes fogat kategóriában versenyeztem, amelyben 2010-ben kétszeres magyar bajnok lettem, valamint a Junior Világkupán egyéni második helyet sikerült megszereznem. 2011-től Felnőtt póni négyes fogat kategóriában, a Magyar válogatott tagjaként versenyzek. Ez egy nagyon nehéz és összetett kategória, de 2013-ban beérett a sok munka gyümölcse, és a Franciaországban rendezett Világbajnokságon sikerült csapat bronzérmet nyernünk. Évente 6-8 nemzetközi versenyen veszek részt, és érek el sikereket. A 2016-os évet a Világranglista 10. helyén, a 2017-es évet a 13. helyén zártam. 2017-ben Fábiánsebestyénben kezdtem a nemzetközi versenyeimet, ahol a második helyet, Ausztriában Altenfeldenben a 3. helyet, Németországban Schwaigangerben az 5. helyet sikerült megszerezzem, az utóbbi versenyen pedig az Akadályhajtás versenyszám első helyezettje voltam. Az évet a Németországban, Mindenben megrendezett Világbajnokságon zártam, ahol egyéni 14. helyet, és csapat 7. helyet sikerült megszereznünk. Számomra ez volt a 4. Világbajnokság melyet sikeresen teljesítettem.

Eddig elért legjobb eredmény:

2x Magyar bajnok
Junior világkupa 2.hely
2011-től felnőtt válogatott
Válogatott világbajnoki 3.hely
2016 világranglista 10. hely
2017 világranglista 13.hely
Akadályhajtás 1. hely

 

Jövőbeni tervek, célok:

Jelenleg 9 saját lóval készülök a 2018-as versenyszezonra póni négyes fogat kategóriában, melyet Angliában, Windsorban kezdünk.
Remélem, a sok edzésnek köszönhetően, megfelelően fel tudok készülni, és minél jobb eredményeket érek el ebben az évben is.