Harsanyi Adam web

Név: HARSÁNYI ÁDÁM

Sportág: Lábtenisz

Életkor: 23 év

Kar: Gazdaságtudományi Kar

Szak: Kereskedelem és marketing BSc

 

Sportolói életpálya rövid bemutatása:

Harsányi Ádám vagyok a Kaposvári Egyetem, Kereskedelem és marketing szakos hallgatója. Az első három félévben szerencsére jól össze tudtam egyeztetni a sportot tanulmányaimmal, és sikerült tartanom a 4 körüli átlagot.

Az előző évben is aktív és meghatározó szereplője voltam a magyar illetve nemzetközi lábtenisz életnek is. Elmondhatom, hogy oszlopos tagja vagyok a Magyar Lábtenisz Válogatott felnőtt csapatának, illetve az idei U21 Junior világbajnokságon edzőként segíthetem a fiatal tehetségeket.

A 2018. novemberében Kolozsváron megrendezett felnőtt Világbajnokságon sikerült megszereznem az előkelő 5. helyezést egyéni kategóriában, valamint hármas kategóriában a 6. helyezésig jutott csapatunk. 2018 nyarán Magyarország legnagyobb lábtenisz versenyét bonyolítottuk le Kaposváron, amelyen játékosként és főrendezőként vehettem részt. Hosszútávra tervezünk, ezért 2019-ben is megrendezzük versenyünket júliusban, ahova már román illetve szlovák válogatott játékosokat is meghívunk, ezzel növelve a versenyünk színvonalát.

 

Legjobb eredményeim:

2016. Magyar bajnok, Felnőtt Világbajnokság egyéni 4. hely

2017. Magyar bajnok, U21 Világbajnokság egyéni 4. hely

2018. Magyar bajnok, Felnőtt Világbajnokság egyéni 5. hely, hármas kategória 6. hely

- U21 Világbajnokság egyéni 5. hely, páros kategória 5. hely, hármas kategória 5. hely