kocsis zalan

Név: KOCSIS ZALÁN

Sportág: Kosárlabda

Életkor: 21

Kar: Gazdaságtudományi Kar

Szak: Kereskedelem és marketing

 

Sportolói életpálya rövid bemutatása:

1998.04.21-én születtem Kaposváron. Tanulmányaimat illetve kosárlabda pályafutásomat a Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kezdtem el. Az itt eltöltött idő alatt számos Országos Diákolimpia Döntőn vettem részt, amihez szükség volt a városi-megyei-területi döntők megnyeréséhez.

A Munkácsy Mihály Gimnázium színeiben kétszeres diákolimpiai bajnok lettem. Ezek közül az egyik az úgynevezett B33 (3-3 elleni) Bajnokság volt, aminek a megnyerésével hazánkat képviselve kvalifikálni tudtuk magunkat a Tallinban (Észtország) rendezésre kerülő B33-as ISF Világbajnokságra. A három napos tornán a 10. helyezést sikerült megszereznünk.

16 éves koromban tagja voltam az U16-os Magyar Válogatottnak, valamint két év múlva az U18-nak is.

Tavaly és idén nyáron is meghívást kaptam a Magyar U23-as 3x3 válogatottba. A nyár során részt vettünk a „Nations League” bajnokságban. Ez idő alatt mérkőzéseket játszottunk Csehországban, Franciaországban illetve Indiában.

Egyetemi tanulmányaim elkezdése óta próbálom a lehető legjobban összeegyeztetni a tanulást a sporttal, hogy mind a két oldalon sikeresen helyt tudjak állni.