rohr

Név: ROHR MÁTÉ

Sportág: Póni fogathajtás

Életkor: 23

Kar: Agrár és Környezettudományi kar

Szak: Lótenyésztő Lovassportszervező Agrármérnök BSc

 

Sportolói életpálya rövid bemutatása:

Rohr Máté vagyok, a Kaposvári Egyetem Lótenyésztő lovassportszervező agrármérnöki szak végzett hallgatója és a Lovasakadémia SC aktív versenyzője. Tolnán élek a családommal, valamint itt vannak a versenylovaim is. 8 éves koromban kaptam az első lovamat, ami elindított ezen a pályán. Eleinte junior póni kettes fogat kategóriában versenyeztem, amelyben 2010-ben kétszeres magyar bajnok lettem, valamint a Junior Világkupán egyéni második helyet szereztem. 2011-től felnőtt póni négyes fogat kategóriában, a magyar válogatott tagjaként versenyzek. Ez egy nagyon nehéz és összetett kategória, de 2013-ban beérett a sok munka gyümölcse és a Franciaországban rendezett Világbajnokságon sikerült csapat bronzérmet nyernünk. Évente 5-6 nemzetközi versenyen veszek részt, és érek el sikereket.
A 2017-es évet a világranglista 13. helyén zártam, a 2018-as évben pedig sikerült a 6. helyre felküzdeni magam.

A 2017-es évet a Németországban, Mindenben megrendezett világbajnokságon zártam, ahol egyéni 14. helyen és csapat 7. helyen végeztünk. Nekem ez volt a 4. világbajnokság, amelyet sikeresen teljesítettem és jelenleg az 5. világbajnokságomra készülök. 2018-ban két nagy nemzetközi versenyen vettem részt, egyik Csehországban, Nebaniceben volt, ahol 2. lettem. A másik az év legfontosabb versenye volt számomra, Kisbér-Ászáron került megrendezésre. Ez a 2019-es Világbajnokság nemzetközi teszt versenye volt és itt a 3. helyre sikerült behajtani a fogatomat.

 

Eddig elért legjobb eredmény:

2x Magyar bajnok
2011-től felnőtt magyar válogatott
Világbajnoki 3.hely
2016 világranglista 10. hely
2017 világranglista 13.hely
2018 világranglista 6. hely
Nemzetköri verseny Nebanice 2. hely
Nemzetközi verseny Kisbér-Ászár 3. hely

 

Jövőbeni tervek, célok:

Jelenleg 9 saját lóval készülök a 2019-es Pónifogathajtó Világbajnokságra, amit ez év szeptemberében Kisbér-Ászáron rendeznek meg és a magyar válogatott csapat tagjaként képviselhetem hazánkat. Remélem, a sok edzésnek köszönhetően megfelelően fel tudok készülni és minél jobb eredményeket érek el ebben az évben is.